انجمن تخصصی و آموزشی دیش ست DISH SAT
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

واژه نامه اصطلاحات ماهواره

Go down

واژه نامه اصطلاحات ماهواره Empty واژه نامه اصطلاحات ماهواره

Post  ADMIN 4/9/2012, 1:43 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

واژه نامه اصطلاحات ماهواره
ریسیور: (Set Top Box ) STB وسیله ای است که وظیفه ی تجزیه و تحلیل سیگنالهای دریافتی از دیش و ال ان بی وتبدیل آنها به صوت و تصویر را دارا میباشد.

کارت رسیور (DVB Card):وسیله ای است که بر روی اسلات PCI کامپیوتر نصب میشود و میتواند کانال های ماهواره ای را پخش و ضبط کند. همچنین برای دریافت اینترنت از طریق ماهواره نیز می توان از آن استفادهکرد. این کارت ها با استفاده از برنامه هایی به اسم پلاگین میتوانند کانال هایکارتی را باز کنند.

پلاگین (Plugin):برنامهای است که بر روی کامپیوتر نصب میشود و می تواند کد و کم (خشاب) رابرای کارت رسیور شبیه سازی کند. با استفاده از پلاگین ها می توان کانالهای هک شدهرا باز کرد.
کانال های آزاد (Free To Air) یا : (FTA)برای دیدن این کانالها به کارت یا وسیله دیگری نیازی نیست و امواج آن به صورت آزاد (Clean) فرستاده می شود.

کانال های کارتی(Scrambled Channels)یا : (PAY TVs)برای دیدن کانال های کارتی در حالت استاندارد باید از خشاب (کم) مربوط به آن نوعسیستم کدگذاری و کارت آن استفاده کرد. این کارتها همیشگی نیستند و بایستی معمولا شش ماهه یا یک سالهدوباره شارژ شوند. اما با به اصطلاح پچ کردن رسیور میتوان بدون نیازبه داشتن کم یا کارت اوریجینال کانال ها را باز کرد.

کم (Cam) : کم یا خشاب دستگاهی است که کارتدرون آن قرار می گیرد. با توجه به سازگاری با سیستم های کدگذاری انواع مختلفی دارد. بعضی فقط از یک سیستم پشتیبانی می کنند و انواع دیگری سیستم های بیشتری را ساپورت میکنند. از انواعی که چندین سیستم را ساپورت می کنند می توان به زتا، مجیک کم، فریکم، ماتریکس، ماتریکس ریلودد، دراگون، دراگون II ، جوکر و .... اشارهکرد.

مولتی کس (Multi Cas) : مولتیکس یا مولتی کم به کمی گفته می شود که چندین سیستم را ساپورت کند و البته به طورمعمول فقط به کم هایی گفته می شود که ابتدا خالص بوده اند (یعنی فقط یک سیستم راپشتیبانی می کرده اند) و بعد ساپورت بقیه سیستم ها را روی آن شبیه سازی کرده اند. گاهی به آن آل کم (All Cam) هم گفته می شود که البته اصطلاح غلطی است و هنوز کمیوجود ندارد که تمام سیستم های کد گذاری را به طور کامل ساپورت کند.

کارت (Card) : درون خشاب قرار می گیرد. انواع مورد استفاده غیر اوریجینال بر حسب حافظه شان قیمتهای متفاوتی دارند. ساده ترین نوع آن گلد است و بعد فان کارت ها. از انواع کارت هامی توان به گلد، سیلور، فان، تیتانیوم و ... اشاره کرد.

پچ (Patch) : پچ یا پروگرام به عملی گفته می شود کهطی آن رسیور (یا کم) را به وسیله کامپیوتر یا وسایل دیگر( (Box 2 Box برنامه ریزی می کنند تا بتواند کانالهای کارتی را بدون استفاده از کارتو کم اوریجینال باز کند. البته باید توجه داشته باشید که باز کردن یک کانال منوط بهآنست که ابتدا سیستم کدگذاری آن هک شده باشد. سیستم های زیر به طور کامل هک شدهاند:
وی اکسس1، تی پی اسکریپت، سکا 1، ناگراویژن، ایردتو1.
سیستم های زیر بهطور محدود هک شده اند یعنی بعضی از کانال های آن را می توان باز کرد و بعضی رانه:
سکا2، وی اکسس2. پس برای بازکردن یک کانال ابتدا باید سیستم کدگذاری آن هک شده باشد و بعد پچ آن برای رسیور شما موجود باشد. بعد از ریختن پچ رسیور شما برایباز کردن کانال احتیاج به کد دارد.

کد (Key) : به زبان ساده هر کانال یا کانال ها (پکیج) در هر لحظه از یک (یاچند) کلید یا کد برای قفل گذاری خود استفاده می کند که در صورتی که شما الگوریتم آنسیستم را در اختیار داشته باشید (اگر رسیور شما پچ شده باشد آنرا در اختیار دارید) با دادن کلید یا کد به رسیورتان می توانید آن کانال را باز کنید و از دیدنش لذتببرید. پروایدرها برای اینکه کسی نتواند کانال هایشان را به صورت غیر قانونی ببینداین کدها را هر چند وقت یکبار تغییر می دهند. این مدت برای هر کانال یکسان نیست.
اوتوآپدیت (Auto Update) : خاصیتی که طی آن دیگر احتیاجی به دادن کد جدید نداریم و خودبرنامه کدهای جدید را جایگزین قبلی ها می کند. در مورد برخی کانالها چون تعویض کدها بسیار سریع صورت می گیرد برنامه ها معمولا با این خاصیتارائه می شود. در مورد بقیه سیستم ها با داشتن مستر کی (Master Key) و وارد کردن آنمی توانیم این خاصیت را داشته باشیم و از شر کد دادن راحت شویم! مسترکی ها رابوسیله وسایل مخصوصی (سیزن اینترفیس یا بعضی پلاگین های کارت های رسیور) و به شیوهمهندسی معکوس و با محاسبه های سنگین و سطح بالای ریاضی می توان از روی کارت هایاوریجینال استخراج کرد. منتهی این کدها را در اینترنت پخش نمی کنند چون اگرشناسایی شود بلافاصله توسط صاحبان کانالها (پروایدرها) باطل می شود و بیشترین ضرررا صاحب اصلی مسترکی می کند! تغییر سیستم بسیاری از کانال ها (پکیج ها) به سیستمهای قویتر به خاطر همین لو رفتن مسترکی ها بود زیرا دارنده مسترکی با صاحب یککارت اوریجینال هیچ تفاوتی نمیکند!

پکیج (Package) : به تعدادی کانال که توسط یک پروایدر و معمولا تحت یک یا چندسیستم کدگذاری یکسان و تحت یک الگوریتم ارائه می شود پکیج گفته می شود. منظور ازتحت یک الگوریتم اینست که تمام این کانال ها بر وری یک اندیس کی (Index Key) قراردارند و همگی یک کد دارند. یعنی با وارد کردن یک کد تمام آن کانال ها باز می شود.البته استثناهایی نیز وجود دارد که یک پکیج بر روی چندین اندیس کی ارائه می شود.

پروایدر (Provider) : به ارائه دهنده هایپکیج ها پروایدر گفته می شود. این پروایدرها صاحب مالکیت معنوی پکیج ها هستند وسیاستهای تهیه و پخش را آنها تعیین می کنند. (کارهایی از قبیل حذف یا اضافه کانالیا تغییر فرکانس یا تعیین نوع سیستم کدگذاری و ...) پروایدرها به شدت پیگیر سوءاستفاده از کانال هایشان هستند و شکایات زیادی را بر علیه کمپانی های سازنده رسیورو کم و البته هکرها (اگر پیدایشان کنند!) ارائه می کنند. بسیاری از تغییر لودرها وسخت افزارها به دنبال همین پیگیری ها صورت می گیرد.

فلش (Flash) : آی سیفلش قطعه ایدر رسیور است کهحکم هارد دیسک را برای آن دارد و برنامه های رسیور روی آن قرار می گیرد. همچنینبه برنامه روی آی سی فلش که حکم فایل بوت را برای رسیور دارد هم فلش گفته میشود. کار آن مقایسه سخت افزار های رسیور و تعیین ارتباط اجزای رسیور با هم است. (ارتباط بین کم و تیونر و ورودی ها و خروجی ها و...).

لودر (Loader) : برنامه ای است که بوسیله آن پچها را به رسیور منتقل می کنند.

فریمور (Firmwear) : فریمور یا میانبرنامه، برنامه ایست که حکم ویندوز را برای رسیور دارد و تمام تنظیمات و تجزیه وتحلیل های رسیور را انجام می دهد.

امولیتور (Emulator) : امولیتور یا شبیه ساز، یک فریمور ارتقا یافته(هک شده!) است که در آن الگوریتم سیستم های کد گذاری و نحوه استفاده از کد ها (Keys) تعریف شده است. به وسیله امولیتور می توان پکیج ها را به صورت UnPrivacy (غیر قانونی) مشاهده کرد. امولیتور برای هر رسیور و هر مدل و با هر لودر ورژنیمتفاوت است. یکسری از رسیورها دارای امولیتور نوشته شده توسط هکرها هستند و بعضینیز نیستند.

مستر کد (Master Pin Code) : مستر کد یا شاه کلید، پین کد اصلی رسیور است که درصورتی که پین کدی که برای گذاشتن رمز روی کانال ها یا محافظت از کانالها گذاشته میشود فراموش شود با وارد کردن آن بسته به نوع رسیور می توان آنرا بازیابی کرد یاتغییر داد.

بیم (Beem) : بیم یا پوشش عبارتست از محدوده پوشش یک فرکانس یا ماهواره. باید توجه کرد که ماهوارهها و فرکانس های آن مثل امواج تلویزیونی دارای پوشش (بیم) هستند و مثلا ماهواره تلاستار 5 را نمی توانیم ما در ایران بگیریم چون روی ایران بیم ندارد یا امواج سوپرهاتبرد (که ماهواره اش روی ایران بیم دارد) ما نمی توانیم در تهران بگیریم چون روی تهران بیم ندارد. یعنی دقیقا به همان دلیلی که شبکه استانی خوزستان را در تهران نمیتوانیم بگیریم.
ADMIN
ADMIN
Admin

Posts : 646
Join date : 2012-09-03
Age : 34
Location : Saeed_nicestar@yahoo.com

http://saeidstar.tk

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum